Pavliček: Cijena vode u Vinkovcima i Vukovarsko – srijemskoj županiji skuplja je od cijene vode u Zagrebu

Foto: Ivan Matić

ZAGREB, Saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček upozorio je danas u Hrvatskom saboru na drastično poskupljenje vode u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Pri tome je  pozvao premijera i ministra gospodarstva da reagiraju isto kao što su to učinili zbog najave povećanja cijene vode u Gradu Zagrebu što je na kraju zaustavljeno.

“Od 1. veljače došlo je do poskupljenja vode u Vinkovcima, gradu Otoku te 15 općina Vukovarsko-srijemske županije koje pokriva vinkovački vodovod i kanalizacija u ukupnom iznosu od 30 posto. To obuhvaća više od 65 posto svih žitelja te županije”, rekao je Pavliček.

Pojašnjavajući o čemu se radi Pavliček je usporedio račune za vodu u Vinkovcima i Zagrebu. Prema toj usporedbi račun za vodu na deset kubika u Vinkovcima iznosi 29 eura i to sa svim davanjima (2,9 eura po kubiku) dok račun za sedam kubika vode u Zagrebu iznosi 16,7 eura ili 2,3 eura po kubiku. Upozorio je i da je za 60 centi skuplja voda u Vukovarsko – srijemskoj županiji nego u Zagrebu u kojem je pri tome najviša prosječna neto plaća u Hrvatskoj. U isto vrijeme prosječna plaća u Vukovarsko – srijemskoj županiji je neto plaća za 14 posto niža od prosjeka zemlja te čak za 35 posto niža prosječne plaće u Gradu Zagrebu.

“Unatoč svemu tome ovdje nisam čuo premijera Andreja Plenkovića, nisam čuo ministra Davora Filipovića da proziva aktualnu gradsku vlast i gradonačelnika Vinkovaca zbog drastičnog poskupljenja cijene vode. Ipak se radi o stranačkim kolegama, pa nije red da diramo svoje”, rekao je Pavliček.