Policija izvijestila o provali, požaru i nekoliko prometnih nesreća

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, U subotu 13. veljače 2021. godine oko 19,20 sati provaljeno je u limeni ormar podruma obiteljske kuće 34-godišnjaka u Vukovaru poslije čega je oštećeni prijavio da su mu otuđene dvije lovačke puške i pripadajuće streljivo. Unutar navedenog podruma obiteljske kuće je prigodnim alatom nasilno otvoren limeni ormar te su tako odnesene dvije lovačke puške i 90 komada pripadajućeg streljiva za koje je 34-godišnji vlasnik imao propisane dozvole za oružje i streljivo te je imao propisani smještaj za oružje. Oštećenik je prijavio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko više tisuća kuna.
Policija je provela izvide te će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

U subotu, u jutarnjim satima, oko 5,45 sati, u Vinkovcima, 21-godišnji mladić iz Tordinaca je na električnom radnom stroju (glodalica) za podove ozlijedio svoju ruku. Ozlijeđeni mladić, inače zaposlenik vinkovačke drvne tvrtke, odmah je odvezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje mu je ukazana liječnička pomoć, a prema prikupljenim podacima iz bolnice utvrdili smo da je 21-godišnjak iz Tordinaca teže ozlijeđen. Policija je zajedno sa inspektorom za zaštitu na radu provela očevid te će o svemu biti proslijeđeno posebno izvješće državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

U Vinkovcima, ulica Dalmatinska, oko 11,20 sati 13. veljače 2021. godine zabilježen je požar na dijelovima dviju obiteljskih kuća, odnosno došlo je do požara drvarnice jedne obiteljske kuće te se požar proširio na krovište i dio potkrovlja susjedne obiteljske kuće. Vlasnici obiteljskih kuća su požarom imali veću materijalnu štetu, no prisutni svi stanari ovih dviju obiteljskih kuća su neozlijeđeni. Pripadnici javne vinkovačke postrojbe su brzo ugasili požar i omogućili nadležnim djelatnicima za očevid utvrđivanje uzroka. Provedeni izvidi su utvrdili da je uzrok požara bio nastanak toplinske energije u električnim vodičima objekta koja je nastala uslijed kratkog spoja, odakle se požar proširio na gorive materijale u drvarnici, a potom na gorive dijelove krovišta i potkrovlja susjedne kuće. Policija će nakon prikupljenih svih podataka o utvrđenim razlozima požara proslijediti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Protekli vikend, od 12. do 15. veljače tekuće godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su 3 prometne nesreće, sve sa ozlijeđenim osobama, u kojima je 1 osoba teško i 2 osobe su lakše ozlijeđene.

Fiksne kamere za nadzor brzine su u navedenom razdoblju zabilježile ukupno 34 prekršaja nepropisne brzine; 21 na državnoj cesti D-2, Vera-Bobota, 5 u Nuštru, Križnog puta i 8 u Retkovcima. U subotu, oko 20,00 sati, u Vinkovcima, na raskrižju Duge i Ulice I. G. Kovačića, zbog ne ustupanja prednosti na obilježenom pješačkom prijelazu na raskrižju na kojem su postavljeni semafori, došlo je do naleta 52-godišnje vozačice osobnog automobila na 20-godišnju pješakinju. Navedena pješakinja zadobila je teške tjelesne ozljede (ne opasne po život) te je zbrinuta u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Za spomenutu vozačicu slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu