Pola stoljeća vinkovačke turističke zajednice

Foto: vinkovci.hr

VINKOVCI, Turistička zajednica grada Vinkovaca u petak je proslavila 50. obljetnicu postojanja i rada.

Osnovana je 8. srpnja 1966. godine kao Turističko društvo, a neki od članova bili su dr. Rudolf Klajn, Grga Mataković, Jozo Bošković, Drago Biloš i Ljerka Babogredac.

“Promociju grada Vinkovaca realiziramo sami, ali i u suradnji s Turističkom zajednicom Vukovarsko-srijemske županije. Radimo na edukaciji turističkih vodiča, ali i domaćega stanovništva kako bi upoznali i zavoljeli svoj grad jer samo tako će ga voljeti i turisti”, rekla je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković.

U prigodi obilježavanja 50.obljetnice, svi koji su u petak poželjeli iz vinkovačke pošte poslati poštu, mogli su to učiniti uz prigodni obljetnički žig. Poklon je to Turističke zajednice grada Vinkovaca i Filatelističkog društva Vinkovci.

Inače, u prvoj polovici ove godine, grad VInkovce posjetilo je 10.667 turista od kojih je 7.963 bilo domaćih, a 2.704 stranih. Ostvareno je ukupno 10.504 dolazaka i 18.405 noćenja. Najveći broj stranaca bio je iz Italije, Bosne i Hecegovine i Njemačke, te Slovenije, Austrije i Srbije. Grad Vinkovce je u prvih šest mjesei ove godine posjetilo turista iz ukupno 51 države te su tako u najstarijem europskom gradu zabilježeni i turisti iz Meksika, Paragvaja, Indije, Šri Lanke, Andore, Turkmenistana, Brazila…

ĐURO KARALIĆ

Foto: TZ Vinkovci