Vinkovci će u ponedjeljak hodati za oboljele od multiple skleroze

VINKOVCI, U vinkovačkoj pješačkoj zoni u ponedjeljak će se u povodu Nacionalnog dana multiple skleroze održati 1. slavonski MS Walk, koji organizira MS Tim Hrvatska uz potporu Udruge za pomoć osobama s invaliditetom “Bubamara” i vukovarsko-srijemskog ogranka Hrvatskog novinarskog društva.

Okupljanje je u 17 sati u pješačkoj zoni, a potom svi odjeveni u narančaste majice s porukama o multipli sklerozi hodaju od pješačke zone preko Duge do Glagoljaške i Reljkovićevom se vraćaju u pješačku zonu. Od 18 do 18.30 sati slijedi prezentacija MS pilates programa čiji je autor MS tim Hrvatska. Članovi “Bubamare” predstavit će projekt Buba bara, a od 19 do 20 sati u Gradskoj vijećnici o životu s multipla sklerozom govorit će prof. Silva Butković Soldo iz KBC-a Osijek, docent Mario Habek iz KBC-a Zagreb i Mirjam Jukić u ime oboljelih.

Pozivaju se svi građani da dođu u 17 sati u pješačku zonu i podrže ovu akciju kojoj je za cilj skrenuti pozornost na oboljele od multiple skleroze i pružiti im podršku u borbi za što primjerenije i svrsishovitije liječenje te izmjenu zakonske regulative koja im trenutačno ne ide na ruku.

ĐURO KARALIĆ

Foto: MS Tim Hrvatska