Vinkovački kazalištarci u susret proljeću s dječjim mjuziklom “Crvenkapica”

Foto: GK Joze Ivakića

VINKOVCI, Dječji mjuzikl „Crvenkapica“ zasigurno je najraskošnija dječja predstava u stotinu godina dugoj kazališnoj tradiciji grada Vinkovaca. Originalna glazba, sedamnaest dječjih songova, mladi akademski glumci predvođeni Katarinom Šestić i nominiranim za Nagradu hrvatskog glumišta Ivanom Pokupićem jamstvo su da će ovaj  mjuzikl djecu, ali i odrasle povesti na prekrasno glazbeno putovanje kroz šumu do bakine kućice, tvrde iz Gradskog kazališta Joze Ivakića koje 2018. godinu, kada je riječ o premijerama, započinje s mjuziklom “Crvenkapica”.

Premijera je zakazana za subotu, 3, ožujka, a riječ je o predstavi nastaloj u koprodukciji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku.

U “Crvenkapici”, za koju su tekst napisali Vlado Andrić, koji je i redatelj i glumac HNK Osijek Vjekoslav Janković, igraju Katarina Šestić – Crvenkapica, Marijan Josipović – Vučko, Matea Marušić – mama, baka, Ivan Pokupić – lovac Luka, Katarina Krištić – leptirica Durica, Vladimir Andrić – zec Hilarije, Zorko Bagić- leptiri i Ivica Lučić kao narator.

Za kostime i scenografiju zadužena je Ivana Pjevac, za glazbu Igor Valeri i Ivica Duspara, a za scenski pokret i koreografiju Maja Huber.

Premijera će se održati s početkom u 18, a pretpremijere u 11 (rasprodano) i 12 sati.