Imao 2,59 promila alkohola pa vozio automobil

Foto: PU vukovarsko - srijemska

Vinkovci, Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 19-godišnjakinjom s područja Vukovarsko-srijemske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa. Osumnjičeni su da su tijekom noći 12./13. kolovoza iz prostora ugostiteljskog objekta u Ulici bana Josipa Jelačića u Vukovaru otuđili novac i cigarete te tako vlasniku objekta pričinili materijalnu štetu u iznosu od više stotina eura. Protiv oboje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Jučer, 17. kolovoza oko 6,45 izbio je požar u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće 78-godišnjakinje u Negoslavcima. Očevidom, obavljenim u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je kako je uzrok požara kratki spoj na električnom kabelu u pomoćnoj prostoriji. U požaru nitko nije ozlijeđen, a vlasnici je nastala materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. O događaju policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, u Vinkovcima, Vukovaru, na graničnom prijelazu Tovarnik i naplatnoj postaji autoceste Zagreb-Lipovac. U svim je prometnim nesrećama zabilježena materijalna šteta kao jedina posljedica.

Iz policije izdvajaju postupanje policijskih službenika Policijske postaje Vukovar koji su tijekom noći 17./18. kolovoza zatekli dvojicu vozača u upravljanju motornim vozilom pod utjecajem alkohola.

U 23,25 u Patkovićevoj ulici u Boboti, alkometrom je 50-godišnjem vozaču osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u iznosu od 2,59 g/kg, dok je 45-godišnjaku, koji je u 2,35 u Ulici Priljevo u Vukovaru upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka, utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u iznosu od 1,08 g/kg. Obojica vozača su nakon liječničkog pregleda uz naredbu smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstava, a nadležnom sudu će protiv njih biti upućene odgovarajuće prekršajne prijave.