Na aktualnom satu Gradskog vijeća “obračun” vladajućih” i vijećnika Živog zida

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Aktualni sati i ovotjednog Gradskog vijeća Vukovara obilovao je nizom zanimljivih pitanja od strane vijećnika. Bilo je i pitanja koja su već objavljena po medijima i radi kojih su gradske vlasti organizirali i konferencije za novinare. Između ostaloga vijećnici su pitali o obnovi nekih ulica kao i kada će biti napravljena nadstrešnica na igralištu za boćanje na Lijevoj bari. Bilo je pitanja i o uklanjanju plakata sa crvenog magacina, rezultatima u turizmu, zapošljavanju, kupoprodaji zemljišta namijenjenoga za proširenje zone, kupovini nekadašnjeg Hotela Dunav, intervencijskom planu, obnovi Trga Dražena Petrović, poslovanju bazena, izgradnji šetnici od Adice do grad, vodovodnim cijevima koje se postavljaju u okviru projekta Vukovar… Ipak, najviše pozornosti izazvao je svojevrsni obračun vladajućih u Gradu s vijećnikom Živog zida Pavaom Josićem. Naime, Josić je u tri navrata prozivan od strane vijećnika HDZ-a i gradonačelnika Ivana Penave. Počelo je s Josićevim pitanje o postavljanju vodovodnih cijevi u okviru Projekta Vukovar za koje je rekao da nemaju potrebne certifikate. Gradonačelnik Ivan Penava mu je rekao da iznosi neprovjerene informacije ali i da je s njima napravio paniku kod građana te nanio štetu Vodovodu, tvrtkama, nadzornim organima i drugima. Poručio mu je i kako će te svoje spoznaje imati gdje obrazlagati. Na upit vijećnice Darije Benaković o stanju u turizmu i plaćanju boravišne pristojbe Penava je rekao i kako neki od prisutnih na ime neplaćene boravišne pristojbe duguju 5.800 kuna. Kako je rekao Penava radi se o sredstvima Turističke zajednice i da nitko nema pravo da zadrži te novce za sebe. Inače, Josić je vlasnik Hotela Vanda. Na samome kraju aktualca predsjednik vijeća Tomislav Šota podijelio je čelnicima grada i novinarima fotografiju objavljenoj na Facebooku na kojoj se vidi parkiran automobil Pavaa Josića ispred jednoga tržnoga centra i to na mjestu predviđenome za invalide.

„Fotografija govori više od riječi. Pitam se i kako se takva osoba odnosi prema ostalima kada se tako odnosi prema ranjivim skupinama“, rekao je Penava odgovarajući na pitanje Šote da prokomentira fotografiju.

Josić je kasnije u izjavi novinarima rekao kako su mu prozivke znak da radi dobro i putokaz da nastavi raditi na isti način. Dodao je i da je istina da duguje za boravišnu pristojbu ali i da nitko ne govori o dugu bazena od 7 milijuna kuna godišnje. Rekao je i da je automobil na fotografiji njegov kao i da se vidi da okolo nema parkiranih drugih vozila.