Održana sjednica Gradskog vijeća, Živi zid predlaže legalizaciju marihuane

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predsjednik vukovarske podružnice Živog zida Pavao Josić predložio je na sjednici Gradskoga vijeća da se na području grada kao i cijeloga područja od posebne državne skrbi legalizira marihuana. Do prijedloga je došlo u okviru rasprave oko donošenja programa ovogodišnjih mjera za poticanje poduzetnika.

„Smatram da bi legalizacija marihuane pomogla u zapošljavanju, razvoju turizma ali i zaustavila iseljavanje sa ovih prostora. Ove mjere za poticanje poduzetništva, kao niti ove ranije, neće dati rezultata jer imamo niz parafiskalnih nameta, nejasne zakone i neodrživ sustav“, rekao je Josić.

Gradska pročelnica za gospodarstvo Marijana Grubišić rekla je kako je osmišljeno 14 novih mjera za koje je u gradskom proračunu osigurano 2 milijuna kuna. Tim sredstvima treba dodati sredstva za poticanje poduzetništva iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara kao i iz Intervencijskog plana namijenjenoga ratom stradalim gradovima. Poduzetnici će poticaje moći koristiti za otvaranje poslovnih subjekata, nabavku opreme, pripremu projektnih prijedloga, edukaciju zaposlenika…

Gradski vijećnici usvojili su izvješća o radu i financijska izvješća za 2017. godinu za Gradsku knjižnicu, Gradski muzej, Javnu ustanovu u kulturi Hrvatski dom i Javnu vatrogasnu postrojbu. Prihvaćena je i analiza stanja sustava civilne zaštite za područje Grada kao i smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite za razdoblje 2018. do 2021. godine. Donesena je i Odluka o utvrđivanju osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje II. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja „Šire središte grada”.