U dane vikenda devet prometnih nesreća s pet ozlijeđenih osoba među kojima je i dvoje biciklista

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno, te pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, priopćila je policija navodeći kako su u dvije prometne nesreće lakše ozlijeđeni biciklisti.

Naime, u Ulici Sajmište u Vukovaru u naletu osobnog automobila lakše je ozlijeđen 65-godišnji vozač bicikla, dok je u Ulici bana Jelačića u Đeletovcima u naletu teretnog automobila lakše ozlijeđena 77-godišnja vozačica bicikla.

Fiksne kamere za nadzor brzine su u navedenom razdoblju zabilježile ukupno 69 prekršaja nepropisne brzine.

Tijekom proteklog vikenda šest vozača je smješteno u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena je kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen u nedjelju, 7. veljače oko 1 sat u ulici Priljevo u Vukovaru s prisutnošću 2,17 g/kg alkohola u organizmu.

Budući da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (i dr. opojnih sredstava), nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela, najavljuju iz PU vukovarsko-srijemske.