Vinkovački HDZ nakon sporazuma s HSU-om potpisao predizborni koalicijski sporazum i s HSP-om

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nakon jučerašnjeg sporazuma s HSU-om, vinkovački HDZ danas je potpisao koalicijski sporazum i s HSP-om s kojim zajednički obnaša vlast u gradu na Bosutu od prije dvije godine, nakon što je pukla dotadašnja koalicijska suradnja upravo s HSU-om.

Ali, sada su izgleda stvari legle na svoje mjesto i politički trojac (ukoliko još netko ne uskoči) ide sigurno prema osvajanju vlasti u Vinkovcima.

Koalicijski sporazum o zajedničkom izboru na lokalne izbore za gradonačelnik i Gradsko vijeće Vinkovaca potpisali su predsjednik vinkovačkog HDZ-a, gradonačelnik Vinkovaca i kandidat za novi gradonačelnički mandat, Ivan Bosančić i predsjednik vinkovačkog HSP-a Tomislav Miličević.

“Ovim nastavljamo suradnju s HSP-om koji nam se pridružio na polovici moga gradonačelničkog mandata i od tada zajednički smo radili na brojnim projektima. Puno toga je napravljeno i puno toga će se nastaviti i u narednom razdoblju”, kazao je Ivan Bosančić.

Član Predsjedništva HSP-a Hrvoje Niče priznao je  kako je HSP prije četiri godine bio na suprotnoj strani ne vjerujući da će Bosančić uspjeti pokrenuti projekte u Vinkovcima. “Danas priznajemo da smo pogriješili. Apsolutno smo zadovoljni s onim što je učinjeno u gradu i smjerom kojim grad ide”, rekao je Niče.

Naveo je kako je 2017./2018. godine u Vinkovcima bilo pedesetak ugovora za poduzetnike vrijednosti 163.000 kuna, a 2019./2020. čak 172 takva ugovora vrijedna 2,7 milijuna kuna. “Vjerujem da je to dobar doprinos HSP-u funkcioniranju grada Vinkovaca”; ocijenio je Niče koji je ujedno i pročelnik Odjela za gospodarstvo Grada Vinkovaca.