U Vukovarsko-srijemskoj županiji u cestogradnji aktivni projekti vrijedni 30 milijuna kuna

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Župan Božo Galić primio je rukovoditelja Hrvatskih cesta, Poslovne jedinice Osijek Gorana Martinovića s kojim je razgovarao o trenutnim projektima ali i o onima koji se pripremaju,  a vezani su uz razvoj cestovne infrastrukture Vukovarsko-srijemske županije, izvijestili su iz županijske uprave.

„Na današnjem radnom sastanku rezimirali smo što je učinjeno i što se planira raditi na području cestovne infrastrukture u našoj županiji. Zadovoljan sam stanjem dosada, te svim realiziranim projektima i održavanjem cesta, jer je dosta učinjeno i u našim općinama i gradovima. Posebno me veseli što će se uskoro započeti s radovima na izgradnji ceste Ilok- Lipovac, koja je dio Srijemske granične transverzale”, istaknuo je župan Božo Galić.

Goran Martinović  naglasio je kako Hrvatske ceste kontinuirano ulažu znatna sredstva za izgradnju prometne infrastrukture Vukovarsko-srijemske županije, te je u prethodne četiri godine uloženo preko 288 milijuna kuna. 

„Završeni su kapitalni projekti kao što je vinkovačka obilaznica u vrijednosti od 120 milijuna kuna, sanirana je ulica Priljevo u Vukovaru u vrijednosti 30 milijuna kuna, nadvožnjak u Vukovaru i brojni drugi kapitalni projekti. U Vukovarsko-srijemskoj županiji trenutno su aktivni projekti vrijedni preko 30 milijuna kuna. Uskoro krećemo u sanaciju državne ceste D55 od Županje do graničnog prijelaza, sanaciju i izgradnja kružnog toka u Ivankovu vrijednu 4 milijuna kuna, izgradnja kružnog toka u Vukovaru ispred O.Š. Antuna Bauera vrijednu 5,5 milijuna kuna. Među brojim investicijama je i sanacija državne ceste D2 od Sotina do Opatovca u vrijednosti od 20 milijuna kuna, a krećemo i s rekonstrukcijom državne ceste D46 od Đurđanaca do Vođinaca u vrijednosti 57 milijuna kuna, što će prema planu Hrvatskih cesta rezultirati javnom nabavom za održavanje prometne infrastrukture u vrijednosti od 90 milijuna kuna,” rekao je Martinović. 

Dodao je kako je Srijemska granična transverzala kapitalan, vitalan projekt od gospodarskog i demografskog značaja za cijelu Istočnu Hrvatsku, kojom se će se riješiti problemi slabe prometne povezanosti na granici sa Srbijom.

„Srijemska granična transverzala, koja je jako bitna za Ilok, podijeljena je u četiri faze. Za četvrtu fazu, obilaznicu od Apševaca do Lipovca bio je raspisan natječaj koji je zatvoren i sada slijedi Odluka o odabiru te ćemo uskoro započeti s radovima”, najavio je Martinović.