Vinkovačka Spačva u 1. kolu kvalifikacija EHF Europske lige protiv Horvatovog Metalurga

Foto: Pixabay/JeppeSmedNielsen

ZAGREB, U sjedištu Europskog rukometnog saveza (EHF) u Beču održan je ždrijeb 1. kola kvalifikacija EHF Europske lige, a protivnike su saznali Spačva iz Vinkovaca, Gorica i Dubrava.

Gorica će igrati s rumunjskim AHS Potaissa Turdom, prva utakmica je 29. ili 30. kolovoza u Rumunjskoj, a uzvrat u Velikoj Gorici 5. ili 6. rujna. 

Najtežeg protivnika dobila je Spačva, koja će prvu utakmicu igrati u Skoplju protiv makedonskog Metalurga 29. ili 30. kolovoza, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Vinkovcima.

U Spačvi, kojoj je ovo prvi izlazak na međunarodnu rukometnu scenu, su kako ističu, ždrijebom zadovoljni jer su dobili atraktivnog protivnika koji je donedavno bio u samom vrhu europskog rukometa, a od ove sezone tamo je i naš reprezentativac Zlatko Horvat.

Metalurg je šesterostruki prvak Makedonije u rukometu, dok je nacionalni kup osvajao dva puta. Dvostruku krunu osvajao je također dva puta. U SEHA ligi doprvak je bio u sezoni 2011./12., dok im je u Ligi prvaka najbolji rezultat četvrtfinale u sezonama 2012./13. i 2013./14.