Vukovarski HDZ: Penavu najviše brine kako integrirati stranku Domovinski pokret u nacionalni politički poredak, a sve manje ozbiljni projekti

Foto: HDZ Vukovar

Iz vukovarskog HDZ-a reagirali su večeras priopćenjem na konferenciji za novinare vukovarskog Domovinskog pokreta, održane u srijedu, a na kojoj su vladajući u Vukovaru Vladi i Hrvatskim cestama zamjerili što još uvijek nisu počeli u više navrata najavljivani radovi na gradnji vukovarske gradske obilaznice.

“Jasno nam je zašto Ivana Penavu toliko bockaju Hrvatske ceste. Zato što su u mandatu ove Vlade infrastrukturno obogatili Vukovar kao možda niti jedan grad u Republici Hrvatskoj. Odlukom Vlade iz svibnja 2019. godine kojom je donesen program komunalne i elektroenergetske obnove Grada Vukovara, obuhvaćeno je 18 projekata cestovne infrastrukture čiji su nositelji Hrvatske ceste”, navode iz HDZ-a.

Procjenjuju kako vladajuće u gradu Vukovaru “najviše brine kako integrirati stranku Domovinski pokret u nacionalni politički poredak, a sve manje ozbiljni projekti i osiguravanje stabilnog proračuna i stabilna radna mjesta”. Ujedno ocjenjuju licemjernim iznova prozivati Vladu koja, kako se navodi, održava vukovarsko Plivalište s redovnih tri milijuna kuna godišnje kroz Fond za obnovu i razvoj Vukovara i zahvaljujući kojoj će biti obnovljen Radnički dom u Borovu Naselju i koja je 20,5 milijuna kuna dala za obnovu Vodotornja.

“Očekujemo da će uskoro, kako je obećano na Gradskom vijeću, donijeti odluku o dovođenju gradskih
skloništa u stanje pripravnosti kako bi dobili nešto optimističniji odgovor kada slijedeći put ponovno pitamo u kakvom su stanju skloništa za zbrinjavanje stanovnika”, navodi se u priopćenju vukovarskog HDZ-a.

Vukovarski ogranak Domovinskog pokreta pozvao je u srijedu vladajuće u državi da konačno donesu odluku kako bi počela gradnja vukovarske gradske obilaznice za čiji dosadašnji izostanak gradnje krivnju, kako je istaknuto, uz Hrvatske ceste snose sve Vlade, pa i Vlada Andreja Plenkovića.