Alkari započeli s probnim utrkama, prvi u sridu pogodio Jure Domazet Lošo

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Vrijeme nije bilo naklonjeno sinjskim alkarima na prvoj probnoj utrci na trkalištu u Županijskoj ulici, ali je utrka, na zadovoljstvo stotinjak gledatelja, ipak održana, a prvi u sridu pogodio je alkar Jure Domazet Lošo.

Kiša je u Vukovaru propadivala cijeli dan tako da je utjecala i na izmjenu predviđenog programa. Bilo je naime najavljeno kako će alkari, odjeveni u tradicionalnu odoru, projahati na konjima gradskim ulicama te paljenjem svijeća podno spomen poprsja na Trpinjskoj cesti odati počast generalu Blagi Zadru, a kod ostataka nekadašnjeg Borovo Comerca, Vukovarcima ubijenima na tom mjestu. I taj dio programa je održan ali zbog kiše alkari nisu uzjahali konje koje je, zajedno s jahačima, na Adici blagoslio vukovarski gvardijan i župnik, fra Ivica Jagodić.

„Zadovoljan sam prvom održaneom probnom utrkom i ponosan što sam odmah pogodio u sridu. Zahvaljujem se Vukovarcima na iznimnom gostoprimstvu. Trkalište je dobro uređeno, jedino nas ometa kiša, ali valjda će stati“, izjavio je novinarma Jure Domazet Loškom nakon što je pogodio u sridu.

Svečana Sinjska alka tračat će se u Vukovaru u subotu, 6. svibnja. Probne utrke u Županijskoj ulici održavat će se svakodnevno do utorka s početkom u 16,30 sati.