Bosanac: U KBC Osijek odlaze pacijenti s težim simptomima korona virusa i oni koji trebaju potpomognuto disanje

VUKOVAR, Tragom informacije s koliko respiratora vukovarska i vinkovačka bolnica raspolažu u epidemiji korona virusa razgovarali smo s ravnateljicom Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar Vesnom Bosanac. Podsjećamo kako na ovotjednoj konferenciji za novinare županijskog Stožera Civilne zaštite nitko od nazočnih nije znao novinarima pojasniti koliko respiratora ove dvije bolnice imaju za potrebe oboljelih. Inače, na bolničkom liječenju je trenutno 12 pacijenata oboljelih od virusa Covid – 19, oboljelo je ukupno 368 osoba, a u samoizolaciji su trenutno 622 osobe.

„Prema dogovoru svi pacijenti s težom kliničkom slikom uzrokovanom virusom Covid – 19 liječe se u KBC Osijek koji je proglašen i za Respiratorni centar za svih pet slavonskih županija. Slijedom toga u KBC Osijek liječit će se svi oboljeli od koronavirusa koji budu trebali potpomognuto disanje. I naši liječnici, kao i liječnici iz drugih bolnica, odlaze u KBC Osijek kao ispomoć. U vukovarskoj i vinkovačkoj bolnici, kao i ostalim bolnicama u pet slavonskih županija, hospitalizirani su oboljeli od korona virusa s lakšim simptomima“, pojasnila je Bosanac.

Inače, epidemija korona virusa u Hrvatskoj traje već četiri i pol mjeseca, a prvi slučaj u Vukovarsko – srijemskoj županiji zabilježen je 24. ožujka.