Talijanska tvrtka La Sanfermese zainteresirana za ulaganje u Vukovar

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Kako se navodi na službenoj stranici Grada Vukovara, www.vukovar.hr, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava održao je radni sastanak s predstavnicima talijanske tvrtke La Sanfermese koja je zainteresirana za ulaganje.

„Interes za ulaganje u Vukovar postoji još od predstavljanja gospodarskih potencijala Vukovara na konferenciji „Internacionalizacija tvrtke Veneta u Hrvatskoj” u sjedištu Confindustrie Padova, glavne trgovinske komore koja okuplja oko 1.600 proizvodnih tvrtki u talijanskoj regiji Veneto.

La Sanfermese je tvrtka koja ima dugu povijest, a značajni su nositelji proizvodnje kukuruza, posebno bio kukuruza i soje te pokrivaju područje cijele Europe. Surađuju s proizvođačima Barilla tjestenine te Mulino Bianco. U zadnje vrijeme su se značajno okrenuli k proizvodnji bezglutenskog organskog kukuruza te velikim dijelom surađuju s poljoprivrednicima s područja istočne Slavonije i Baranje te je stoga Vukovar idealno pozicioniran za izvoz proizvoda željezničkim prijevozom na područje Zapadne Europe jer bi tako transportni troškovi tvrtke bili znatno manji. Investicija je vrijedna 6 milijuna eura, a u potrazi su za 60 000 metara kvadratnih dislociranog zemljišta od naseljenog područja.

Ovim putem gradonačelnik Penava upoznao je investitore s mogućnostima ulaganja u Vukovar te s mogućnostima bespovratnih ulaganja Europske unije u proizvodnju te koje čestice zemljišta Grad trenutno može ponuditi za ostvarivanje investicije.

„U skladu s nastojanjima da od Vukovara napravimo gospodarsko središte istočne Slavonije, kontinuirano se sastajemo s potencijalnim investitorima te ćemo sve svoje resurse staviti na raspolaganje”, rekao je gradonačelnik Ivan Penava izrazivši nadu kako je ovo jedna od mnogih priča koje će rezultirati konkretnim pomacima u vukovarskom gospodarstvu.

Vlasnik tvrtke Giuseppe Pelladoni rekao je kako je u planu investiciju započeti već u drugoj polovini tekuće godine“, stoji na službenoj stranici Grada Vukovara.