Vikend u znaku osam prometnih nesreća s dvije ozlijeđene osobe

Foto: MUP RH

Tijekom proteklog vikenda, od 15. do 17. srpnja 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno osam prometnih nesreća, od kojih šest u kojima je nastupila samo  materijalna šteta, te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 15. srpnja, oko 9, 20 sati, u Andrijaševcima, u Ulici Matije Gupca, 51-godišnja vozačica osobnog vozila, pri neopreznom pretjecanju 74-godišnje biciklistkinje, vozilom je udarila biciklistkinju, koja je uslijed pada i udara o tlo lakše ozlijeđena.

U subotu, 16. srpnja, oko 02,45 sati, u Otoku, u Ulici Braće Radić, 31-godišnji vozač osobnog vozila, uslijed neprilagođene brzine kretanja i uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,20g/kg, vozilom je sletio u cestovni kanal te udario u ogradu obiteljske kuće. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen.

Stacionarne kamere zabilježile su 8 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.

Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom od 2,40 g/kg zabilježena je u subotu, 16. srpnja, oko 13,25 sati, kod 40-godišnjaka iz Rokovaca, zatečenog u Vinkovcima, u Ulici M. A. Reljkovića.

Tijekom proteklog vikenda 12 osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom, od čega su ukupno četiri osobe smještene u posebne jedinice policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.