Dugoočekivani projekt pred realizacijom: Kreće izgradnja nadvožnjaka prema Borincima

Foto: hrv.hr

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i direktorica Poduzeća za ceste d.o.o. iz Slavonskog Broda Sandra Opačak potpisali su danas u Vinkovcima ugovor o početku radova na izgradnji nadvožnja prema Borincima, vrijednog 72,3 milijuna kuna.

“Godinu dana smo potrošili na zakone, odnosno na sve ono što je bilo neophodno za napraviti i konačno imamo rezultat te možemo krenuti s izgradnjom. Znam da je ljudima vjerojatno teško i pojmiti da se kreće s izgradnjom, jer toliko godina se čeka. Hvala svima koji su doprinijeli projektu kojeg su građani Vinkovaca, a posebno Borinaca dugo čekali. Spojiti će dva dijela grada, otvoriti novi ulaz u grad te dati novu perspektivu tom dijela grada”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Izgradnja nadvožnjaka Borinci dio je Projekta Slavonija, Baranja i Srijem Vlade RH, a ugovor o njegovoj gradnji potpisan je u srpnju prošle godine kada je u Vinkovcima zasjedao Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem.

U međuvremenu, objavljen je javni natječaj za gradnju nadvožnjaka, ali je postupak javne nabave radova proljetos poništen jer su sve četiri pristigle ponude ocijenjene kao nevaljane.

Projekt gradnje nadvožnjaka prema Borincima vrijedan je 72,3 milijuna kuna, a da bi došli u središte Vinkovaca mještani Borinaca danas moraju prijeći gotovo šest kilometara okolnim putem umjesto nešto više od kilometra koliko će im trebati kada bude sagrađen nadvožnjak. Uz nadvožanjak, projektom je predviđena i izgradnja pistupnih cesta te biciklističkih staza.