Veleposlanik Irske u posjeti Vukovaru

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava danas je u posjetu primio Veleposlanika Irske u Republici Hrvatskoj Ruaidhria Dowlinga. S obzirom kako je veleposlanik Dowling u veljači ove godine bio u nastupnom posjetu Gradu Vukovara kada se upoznao s poviješću Vukovara, današnji sastanak bio je prilika za razgovor o brojnim temama, s posebnim naglaskom na turizam.

“Hrvatska je prekrasna zemlja koju su Irci prepoznali te u velikom broju pohode hrvatsku obalu, a nadam se kako ćemo zajedničkim snagama isto preslikati i na Slavoniju. Kada su u pitanju migracije, poznato je kako mnogi biraju upravo Irsku u potrazi za boljim životom, no velika većina se vrati u Hrvatsku s novim iskustvima koja su im korisna za daljnji životni put”, rekao je veleposlanik Dowling.

Penava je rekao kako su se tijekom razgovora dotaknuti tema gospodarskog razvoja Vukovara koji na tom polju svakodnevno napreduje te da je veleposlanika upoznao s gradskim ciljevima u gospodarstvu i turizmu.

“S obzirom kako smo se dotakli mnogih tema razgovarali smo i o mogućnosti suradnje na području kulture. Dotaknuli smo se i teme migracija Hrvata u Irsku, ali i njihova povratka u Hrvatsku“, rekao je Penava.