Povećavaju broj zaposlenih i uvode novu proizvodnu liniju

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Njemačka tvrtka “Walter König”, koja se bavi proizvodnjom i montažom metalnih komponenti i konstrukcija, započela je svoju proizvodnju u Vukovaru tijekom 2020. godine. U tvrtki ne samo da bilježe povećanje broja zaposlenih nego i pokreću novu proizvodnu liniju te proširuju svoju proizvodnju. Krajem 2020. godine zapošljavali su 13 osoba, krajem 2021. godine imali su 37 zaposlenih, a sada je taj broj povećan te u ovom trenutku broje 54 zaposlene osobe. Kažu kako nova zapošljavanja planiraju i u idućoj godini. U protekloj godini u strojeve i proizvodnju investirali su preko milijun eura, a za iduću godinu planiraju novu proizvodnu liniju.

“Ove godine investirali smo  u prostor te nabavku strojeva od kojih bi posebno naglasili vrhunske CNC strojeve za lasersko rezanje i savijanje limova. Tijekom dvije godine od kada poslujemo u Vukovaru rasli smo i razvijali smo se. Zadovoljni smo potporom Grada Vukovara te se veselimo nastavku uspješne suradnje”, rekao je direktor tvrtke Dierk Mohr.

U posjeti tvrtki bio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako je ova tvrtka pozitivan primjer razvoja vukovarskog gospodarstva gdje se kvalitetnom suradnjom između poduzetnika i Grada Vukovara, uz konstantnu podršku i poticaje lokalne samouprave bilježe izuzetno pozitivni rezultati.

“Možemo izraziti izuzetno zadovoljstvo poslovanjem tvrtke, načinom na koji su odgovorili izazovima današnjice. Grad Vukovar kontinuirano nastoji činiti sve što je moguće sukladno zakonskim odredbama kako bi privukli investitore i poduzetnike. Gospodarstvenici su vrlo zadovoljni onim što činimo”, rekao je Penava.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić podsjetila je kako je Grad Vukovar ove godine dodjelo potpore gospodarstvenicima u visini od 2,5 milijuna kuna. Prema njenim riječima od 2017. godine Grad Vukovar je u gospodarstvo izravno plasirao preko 25 milijuna kuna, a kada se tome dodaju i sredstva Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara govori se o iznosu preko 60 milijuna kuna. Kaže i kako Vukovar kontinuirano bilježi i porast broja zaposlenih te ističe kako se u studenom ove godine bilježi povećanje zaposlenih od preko 2 posto u odnosu na studeni mjesec prošle godine.