Župan Dekanić boravio u radnom posjetu Općini Vrbanja

Foto: VSŽ

Župan Damir Dekanić sa suradnicima posjetio je danas Općinu Vrbanja gdje je o brojnim projektima, ali i problemima koji muče tu vukovarsko-srijemsku općinu razgovarao s općinskim vodstvom, predvođenim načelnikom Velimirom Redlom.

Razgovaralo se tako o problemima koji poljoprivrednicima zadaje studija Ministarstva poljoprivrede o prirodnim ograničenjima zemljišta gdje na godišnjoj razini gotovo milijun eura manje stiže OPG-ima, odnosno vlasnicima poljoprivrednog zemljišta na ovom području, umanjujući značajno šanse, uslijed manjeg broja bodova, prilikom apliciranja na pojedine natječaje.

„Nastojat ćemo što bolje artikulirati mišljenja ljudi, što se odnosi jednako i Općinu Drenovci i druge općine u županiji, pokušati doći do razloga zašto se kategorizacija promijenila u odnosu na onu koja je bila. Mišljenja smo kako se nije trebala mijenjati s obzirom na to da je to financijski prilično veliki udar na stanovnike naših općina u konačnici i županije”, kazao je Dekanić.

Načelnik Redl najavio je gradnju dječjeg vrtića u Vrbanji, kapaciteta tri odgojne skupine u sklopu kojega bi bile i jaslice, za 70-tak mališana.

„Uspješno smo kandidirali, u suradnji sa županijskom Razvojnom agencijom, izgradnju vrtića u Vrbanji na mjeru iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te povukli 5 milijuna bespovratnih sredstava”, kazao je Redl.

Za daljnji razvoj općine ključnim je naveo projekt dogradnje cjevovoda regionalnog vodovoda – spoj Soljani-Vrbanja uključujući i izgradnju vodospreme koja bi osigurala stabilnost i tlak u vodoopskrbnom sustavu.