Vedran Čuljak predsjednik novog saziva Gradskog vijeća Grada Vinkovaca

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara za predsjednika toga predstavničkog tijela jednoglasno je izabran HDZ-ov Vedran Čuljak, čime je dovršen ustroj lokalne vlasti u Vinkovcima nakon održanih lokalnih izbora.

“Zahvaljujem svim vijećnicima koji su glasovali za mene i iskreno se nadam da će svi vijećnici svoju dužnost obavljati časno i na korist građana Vinkovaca kao i da ćemo nakon proteka ove četiri godine svi biti ponosni na ono što smo radili”, kazao je Vedran Čuljak nakon konstituirajuće sjednice.

U Gradskom vijeću Vinkovaca većinu od 12 vijećnika ima koalicija HDZ-HSU-HSP, po tri vijećnika imaju Domovinski pokret i Most-Hrvatski suverenisti-Živi zid, SDP ima dva vijećnika, a među gradskim vijećnicima je i nezavisni Tihomir Posavčić. S liste HDZ-HSU-HSP to su Mladen Karlić umjesto gradonačelnika Ivana Bosančića koji je stavio mandat u mirovanje, Robi Ević i Tomislav Miličević umjesto Dalibora Šandrka i Hrvoja Ničea, koji su stavili mandat na raspolaganje te Vedran ČuljakMarinko LukendaMario DražićMirela FabijanMarina BelačićPetar ŠimićVladimir ĆirićIlija Cota i Zrinka Mikić. S liste DP-a Davor Raić, Drago Kraljević i Josip Krpan, s liste MOST-Hrvatski suverenisti-Živi zid Goran KajkićMirta Arlović i Damir Jakšić, s liste SDP-a Damir Rimac i Drago Majstorović, a s liste grupe birača Tihomir Posavčić.

 „Nadam se da ćemo dobro surađivati i da ćemo kroz Gradsko vijeće doprinijeti da i Gradska uprava što bolje radi, ali i da će svi oni projekti koji su važni za naše sugrađane dobiti potporu Vijeća. Želim im da kroz svoj mandat doprinose izgradnji grada Vinkovaca, ali i da se osobno izgrađuju kroz tu jednu političku utakmicu na gradskoj razini. Tu možda i nema previše politike, više je to interes grada i građana, ali to i je nešto najljepše, raditi za svoj grad, raditi za svoje sugrađane”, poručio je gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić.