Goran Bošnjak i nekolicina vukovarskih SDP-ovaca napustila stranku i prešla Željku Sabi

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Vukovarsku gradsku organizaciju SDP-a napustilo je i nezavisnom kandidatu za vukovarskog gradonačelnika, bivšem SDP-ovcu Željku Sabi prešlo nekoliko članova te organizacije među kojima i nekadašnji predsjednik vukovarskog SDP-a i član Glavnog odbora stranke Goran Bošnjak.

Govoreći na konferenciji za novinare o razlozima zbog kojih je nakon 17 godina napustio SDP, Goran Bošnjak kazao je kako je “kap koja je prelila čašu” bila stranačka lista za Županijsku skupštinu Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je, “intervencijom predsjednika SDP-a Peđe Grbina, došlo do izmjena na način da su vukovarski kandidati marginalizirani”.

“U konačnici na županijskoj listi nema niti jednog Vukovarca među prvih deset kandidata što je za nas neprihvatljivo”, kazao je Bošnjak dodajući kako je osim njega SDP napustila i najmlađa članica Glavnog odbora stranke Sara Bajić te dio članova Županijskog odbora iz Vukovara.

Najavio je kako se priključuju Nezavisnoj listi Željka Sabe na kojoj će on biti Sabin kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Vukovara.

Peđu Grbina optužio je da je vršio pritisak na vodstvo županijske organizacije kako bi se županijska lista izmijenila, a povjerenicu stranke za Grad Vukovar Biljanu Gaće da ih nikada nije pozvala niti na jedan sastanak o budućnosti SDP-a u Vukovaru.

Nezavisni kandidat za vukovarskog gradonačelnika Željko Sabo optužio je vukovarski SDP da obmanjuje građane Vukovara govoreći im da potpisom za listu SDP-a potpisuju za Željka Sabu. 

“Današnji način donošenja odluka u SDP-u nema blage veze od one nekadašnje demokracije i Statuta, a i sada je svima jasno zašto je Željko Sabo trebao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika vukovarsko-srijemske Županijske organizacije, da bi se moglo izmanipulirati županijsku organizaciju”, ocijenio je Sabo.