U Bokšiću namjerno izazvan požar,na auto cesti prometna sa tri ozlijeđene osobe

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prema navodima PU vukovarsko – srijemske prijedlog za progon počinitelja kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari podnio je 59-godišnjak iz Retkovaca. Naime, nepoznati počinitelj je u svibnju na poljoprivrednoj površini u zakupu oštećenog stavio metalne ježeve koji su oštetili gume traktora dok je obrađivao zasijanu kulturu. Slijedi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinitelja protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom noći 5./6. lipnja, u Otoku, oštećeno je službeno vozilo Ministarstva unutarnjih poslova. Na vozilu je obavljen očevid i provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari. O utvrđenim činjenicama policija će dostaviti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U ponedjeljak, oko 6,30 sati, izbio je požar na pomoćnoj prostoriji gospodarske zgrade uz obiteljsku kuću u Bokšiću odakle se proširio na krovnu konstrukciju gospodarske zgrade i dio obiteljske kuće. Požar su lokalizirali pripadnici DVD Bokšić, DVD Tompojevci i JVP Vukovar. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od više desetaka tisuća kuna.

„Očevidom je utvrđeno da je požar namjerno izazvan ljudskom radnjom, a uzrok požara je toplinska energija otvorenog plamena nepoznatog izvora. Slijedi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti požara“, stoji u izvješću policije.

Tijekom protekla 24 sata na području PU evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2) te jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Nesreća za ozlijeđenim osobama dogodila se u ponedjeljak, oko 13 sati, na autocesti Zagreb-Lipovac kada je prilikom vožnje na osobnom automobilu srpskih registracijskih oznaka puknuo stražnji desni pneumatik. Uslijed toga 65-godišnji vozač izgubio je nadzor nad vozilom te vozilo slijeće na zelenu površinu, udara u zaštitnu ogradu te kosinu odvodnog kanala i okreće se na krov izvan kanala na zelenoj površini. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su vozač, te putnici u vozilu, 64-godišnjak i 36-godišnjakinja, koji su na liječenju u OŽB Vinkovci. U svezi prometne nesreće policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.