Vandalizam u Vukovaru: Uništeni spomenici ispisani ćirilicom na starom groblju

Foto: Srđan Kolar

VUKOVAR, Na pravoslavni Badnjak za sada nepoznata osoba, ili više njih, uništili su desetak spomenika na starom groblju u Vukovaru ispisanih većinom ćirilicom. Informaciju je za medije potvrdio i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Kolar, koji je i predsjednik SDSS-a Vukovara, rekavši kako je ovo treći ovakav slučaj u posljednja tri mjeseca kao i da je policija izvještena o svakome od njih.

„U prvom slučaju demolirano je nekoliko spomenika dok je u drugom uništena ikona na zavjetnom križu koji se nalazi u središtu groblja. U ovom trećem slučaju uništeno je još desetak spomenika. Očekujemo od policije da poduzme sve korake i pronađe odgovorne za ovaj vandalizam koji najvjerojatnije nije počinila jedna osoba jer su uništeni spomenici vrlo teški“, rekao je Kolar.

Najavio je i razgovore s gradskom tvrtkom Komunalac oko sanacije uništenih spomenika, a ako oni to ne budu napravili gledati će da štetu saniraju članovi vukovarskog SDSS-a ili ZVO-a. Isto tako tražiti će i od gradskih vlasti da se oko groblja ili na samome groblju postave nadzorne kamere koje bi spriječile ovakve slučajeve vandalizma.