Policija: Tragamo za počiniteljem koji je oskrnavio groblje u Vukovaru

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske u današnjem priopćenju za javnost izvijestili su o skrnavljenu nadgrobnih spomenika većinom ispisanih ćirilicom na groblju u Vukovaru.

„Tijekom noći 5./6. siječanj 2023. godine, u Ulici Europske unije u Vukovaru, nepoznati počinitelj je na starom pravoslavnom groblju porušio ukupno 10 nadgrobnih spomen ploča od kojih su tri spomen ploče pukle. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Povreda mira pokojnika“, stoji u izvješću policije.

Oko 10 sati 9. siječnja 2023. godine, uslijed kvara na sustavu za ubrizgavanje pogonskog goriva, u Vukovaru, u Ulici bana Josipa Jelačića, izbio je požar na parkiranom osobnom automobilu marke Citroen vukovarskih registarskih oznaka koji je zahvatio i obližnje parkirano osobno vozilo marke Daewoo. Požar su lokalizirali i ugasili pripadnici JVP Vukovar. Tijekom požara nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko  tisuća eura.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila materijalna šteta (Otok, Vinkovci, Županja) te jedna prometna nesreća (Vukovar) u kojoj su jedna osoba lakše ozlijeđena.