Gradonačelnik Bosančić primio vinkovačkog profesora Miju Jukića, dobitnika nagrade za razvoj školskog sporta

Foto: Grad Vinkovci

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić primio je danas profesora Srednje strukovne škole Vinkovci Miju Jukića, dobitnika nagrade za razvoj školskog sporta za 2021./2022. godinu koja mu je nedavno dodijeljena od strane Hrvatskog školskog sportskog saveza.

“Mladi čovjek koji se pojavljuje na tržištu rada proizvod je svojih profesora, svojih roditelja, i kako su ga oni pripremili tako će i biti uspješan. Zato je važno da se kontinuirano diže kvaliteta u obrazovanju i da u konačnici stvaramo snažan grad, jako gospodarstvo, a tu je neizostavna naša strukovna škola”, istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po njegovim riječima, profesor Jukić je kroz svoj 35-godišnji rad u prosvjeti odgojio generacije učenika, usadivši im ljubav prema sportu, druženju i zajedništvu. Dobitnik je i drugih vrijednih priznanja koja je zaslužio kao član Udruge kineziologa grada Vinkovaca, godinama radeći u nastavi i na brojnim izvanškolskim aktivnostima, predvodeći svoje učenike na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima.

„Kada govorimo o popularizaciji sporta među mladima, u našoj školi, a onda i na razini županije preko Županijskog školskog sportskog saveza, govorimo o jako puno naše djece osnovnih i srednjih škola. Kao primjer samo, mogu reći da smo u jednom razdoblju samo na krosu imali preko 500 učenika na natjecanju, a da ne spominjem sve ostalo”, kazao je Mijo Jukić uz kojega je na primanju nazočan bio i ravnatelj Srednje strukovne škole Domagoj Bujadinović.

Uz gradonačelnika Bosančića nazočna je bila gradska pročelnica za društvene djelatnosti Andreja Vinković.