Vinkovci: Sve je spremno za dodjelu 2. kazališne nagrade Joza

Foto: Đuro Karalić

Sve je spremno za svečanost dodjele nagrada Joza koju za 27. siječnja organizira Gradsko kazalište Joze Ivakića u suradnji s Plavom Vinkovačkom TV i Novostima, a koje se, po drugi puta, dodjeljuju za najbolju domaću i gostujuću predstavu te najboljeg glumca i glumicu igrane u vinkovačkom kazalištu u protekloj 2022. godini.

Statua Joze prošle je godine simbolično izrađena od hrastovine, ovogodišnje postolje je od orahovine, kazao je ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić dodajući kako i ta činjenica svjedoči o nastojanjima da se zadrži i još više cijeni domaće i ono što je naše, slavonsko i vinkovačko.

“Nastojat ćemo svake godine izabrati postolje od druge vrste drveta, mali doprinos Hrvatskih šuma u promociji ovog našeg kraja diljem Lijepe Naše kamo putuju i nagrade”, poručio je Rečić.

“U ime organizatora zahvaljujem svima koji tijekom cijele godine sudjeluju u nastajanju ove nagrade, prije svega kazališnoj publici odnosno djelatnicima kazališta čiji se trud pokazuje svrsishodan, a kazališna scena živi u našem gradu jer ima i dugu tradiciju”, istaknula je direktorica programa Plave Vinkovačke TV Biljana Pavlović.

Direktorica Novosti Marija Gerovac ustvrdila je pak, kako je suradnja s Vinkovačkom televizijom i Gradskim kazalištem na projektu “Joza” još jedan je pokazatelj kako je moguće, kada se hoće i želi, iznjedriti kvalitetan i prepoznatljiv proizvod.

Gledatelji predstava igranih u protekloj godini Gradskom kazalištu Joze Ivakića ispunili su više od 2500 kupona između kojih je troje i nagrađeno. Dobitnice godišnje kazališne pretplate su Dubravka Vrselja, Renata Veselčić i Josipa Lukić čije su kupone izvukle županijska i vinkovačka pročelnica za kulturu Tamara Kalistović i Marija Liščić Drmić, u ime novinara predsjednik županijskog ogranka HND-a Željko Draženović.

Svečanost dodijele nagrada bit će u izravnom prijenosu Plave Vinkovačke TV.