U vinkovačkim osnovnim školama podjela besplatnih obroka bez problema

Foto: Grad Vinkovci

U vinkovačkim osnovnim školama svi učenici od danas imaju besplatni obrok sukladno namjeri državnih vlasti da više u Hrvatskoj ne bude niti jednog osnovnoškolca bez školskog obroka.

“Posjetom našim školama provjerili smo kako sustav funkcionira, kako izgledaju obroci te koliko su djeca zadovoljna. I upravo je to ono najvažnije, određene stvari još treba poboljšati i uskladiti, ali u konačnici je ispunjen cilj da svi učenici imaju zagarantiran obrok u svojim školama, da roditelji mogu biti mirni kada šalju dijete u školu”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je jutros posjetio Osnovnu školu Antuna Gustava Matoša u kojoj će danas biti podijeljena 543 besplatna obroka.

„U suradnji s Gradom mi smo se pokušali što bolje organizirati i pripremiti. Za sada u jutarnjoj smjeni ide za svako dijete mliječni obrok, a u popodnevnoj smjeni imat ćemo dva do tri kuhana obroka tjedno. Naša kuhinja je pred obnovom i treba puno ulaganja kako bi ona bila funkcionalna. Projekt je spreman i sada čekamo odgovarajući natječaj, a kada bude realiziran, naša će škola imati uvjete za kuhanje obroka na dnevnoj bazi”, kazao je ravnatelj škole Dario Dragun.

Po riječima gradske pročelnice za društvene djelatnosti Andreje Vinković, vinkovačke osnovne škole pohađa 2750 učenika.

„Za sada samo dvije osnovne škole, Ivana Mažuranića i Nikole Tesle, imaju kuhinje u kojima će se pripremati topli obroci. U ostalim školama prehrana će biti organizirana tako da će se u dopodnevnoj svoj djeci dijeliti mliječni i topli obroci, dok će se u popodnevnoj smjeni dva do tri puta tjedno, ovisno o organizaciji škole, dijeliti kuhani obroci”, istaknula je Andrea Vinković uz poruku kako je konačni cilj, koji će u doglednoj budućnosti u Vinkovcima biti i ostvaren, svakodnevna priprema kuhanih odbora za školarce.

Foto: Grad Vinkovci