HGK dodijelilo priznanja najuspješnijim tvrtkama u županiji, nagrađeni Iteks, Iločki podrumi i Spačva

Foto: HGK

VUKOVAR, Hrvatska gospodarska komora (HGK) – Županijska komora Vukovar na 2. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća dodijelila je plakete „Zlatna kuna“ najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2017. godini. „Zlatna kuna“ se dodjeljuje prema jedinstvenim pokazateljima, ukupno njih 18, a koji se izračunavaju temeljem rezultata poslovanja, odnosno financijskih izvješća tvrtki za proteklu godinu. Pri tome se iz konkurencije na samom početku isključuju javna, komunalna i poduzeća koja su prethodnu godinu zaključila s gubitkom, te poduzeća s manje od 10 zaposlenika.Za sve tvrtke u konkurenciji izračunava se prosječni rang svih pokazatelja, a u uži izbor ulaze tvrtke s najboljim prosječnim rangom u svojoj kategoriji.

Tako je u konkurenciji malih trgovačkih društava za 2017. godinu zlatnu plaketu dobila tvrtka Iteks d.o.o. iz Iloka.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava za 2017. godinu zlatnu plaketu dobila je tvrtka Iločki podrumi d.d. iz Iloka.

Zlatnu plaketuza najbolje veliko trgovačko društvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, tijekom 2017. godine dobila je tvrtka Spačva d.d. Vinkovci.

Na svečanoj sjednici gospodarskog vijeća, a prema već ustaljenom običaju, uručena su i priznanja tvrtkama koje slave značajnije obljetnice kontinuiranog poslovanja. Tako je za pedeset pet (55) godina kontinuiranog rada priznanje dobila tvrtka Tehnostan d.o.o. Vukovar, a za trideset (30) godina kontinuiranog rada tvrtka Ivanšić projekt d.o.o. Gradište. Priznanja su dobile i tvrtke koje su u 2017. godini proslavile 10, 15, 20 i 25 godina kontinuiranog poslovanja.