UZNEMIRUJUĆE: Goran Kajkić objavio fotografiju mrtve osobe na podu mrtvačnice, iz GTG-a najavljuju podizanje sudske tužbe

Foto: www.facebook.com

VINKOVCI, Sve je započelo s objavom vinkovačkog gradskog vijećnika Gorana Kajkića koji je na svome Facebook profile objavio fotografiju tijela preminule osobe koje se nalazi na podu mrtvačnice u Vinkovcima. U toj objavi Kajkić je prozvao odgovorne te zatražio i njihove ostavke.

“Jako rijetko ostanem bez teksta i riječi, ali zbog ovoga nekoliko dana nisam mogao doći sebi te sam ostao zaprepašten. Dobio sam dojavu s fotografijom kako se postupa prema pokojnicima od strane GTG -a, tvrtke koja je u većinskom vlasništvu Grada Vinkovaca, a ima ovlasti obavljati usluge vezane za ukop pokojnika. Prema fotografiji, tijelo pokojne osobe nalazi se ostavljeno na podu u prednjem dijelu mrtvačnice tj. prostoriji gdje se izražava sućut prije pogreba na Vinkovačkom groblju. Ovo je za svaku osudu gdje pozivam odgovornost i ostavke gradonačelnika Ivana Bosančića te direktora GTG-a, njih smatram direktno odgovornim za ovo što se dešava u GTG-u. Slavonci su poznati po ljubavi prema ljudima, druženju i običajima, ali izgleda da se i kod nas pod HDZ-ovim upravljanjem počinju razvijati bezosjećajni ljudi koji ne poštuju dostojanstvo. Gdje je nestalo poštovanje prema čovjeku? Ispričavam se svima koji su ovo morali vidjeti no i sam ostao sam šokiran viđenim. Istina se mora znati, čuti i vidjeti kako bi zaustavili sve loše i više nikad da se ovako nešto ne ponovi. Kao građanin i gradski vijećnik Grada Vinkovaca, slučaj sam prijavio policiji, DORH-u te nadležnim inspekcijama. Zahtijevam istragu te odgovornost svih odgovornih”, stoji u objavi Kajkića.

Povodom ovoga slučaja oglasio se i direktor gradske tvrtke GTG Elvis Kovačević koji je najavio tužbu protiv Gorana Kajkića radi nanošenja štete društvu kao i protiv osobe koja je fotografirala tijelo pokojnika. Kazao je kako je objavljena fotografija svakako uznemiravajuća ali i da ona nikako nije smjela biti objavljena u javnosti. Kazao je kako je objavljena fotografija nastala u vrijeme pandemije korona virusa pojašnjavajući kako se na fotografiji vidi samo dio procesa pripreme prijevoza pokojne osobe koja je preminula od virusa COVID-19.   

„Na fotografiji se vidi priprema za prijevoz umrle osobe u svrhu kremiranja što govori i to što je pokojna osoba umotana u platno koje je natopljeno odgovarajućim dezinfekcijskim sredstvom. Tijelo pokojne osobe koja je preminula od COVID-19 virusa prema tada propisanim protokolima nije moglo biti zbrinuto na drugačiji način do dolaska mrtvozornika i uzimanja brisa radi evidencije. Tako se postupalo i u svim ostalim slučajevima u kojima se obavljao prijevoz umrlih osoba od posljedica COVID-19 koje se pripremaju za kremiranje. Istina je da je fotografija užasavajuća koliko i ponašanje gospodina Gorana Kajkića koji već dvije godine raznim dezinformacijama nastoji nanijeti štetu GTG-u“, rekao je Kovačević.