U subotu se u Iloku održava polumaraton, Utrka građana i Dječja utrka

Foto: Radio Ilok

ILOK, U subotu, 24.travnja, u Iloku će biti održan polumaraton kojega organizatori nazivaju jednom od najljepših polumaratona u Hrvatskoj. Organizatori polumaratona su Grad Ilok i Sportsko rekreacijski klub RUN4FUN Osijek. Prema planovima polumaraton se održava u vremenu od 11:00 do 15:00 sati. Uz polumaraton, održat će se i “Utrka građana” te svima draga “Dječja utka” s namjerom animiranja najmlađih prema sportu i brigom o zdravlju. Planirana ruta kretanja trkača prava je turistička razglednica destinacije. Ruta prolazi gradom Ilokom, županijskim cestama 4199 i 4200, poznatim vinskim cestama do Principovca i Vukova te šumom Smrdan-Cerje.

Iz RUN4FUN ukazuju i kako će na iločkom polumaratonu nastupiti i ultramaratonac Dejana Radanac koji je aktualni državni prvak i hrvatski rekorder na 100 kilometara. Inače, Radanac naslov državnog prvaka u ovoj teškoj dugoprugaškoj disciplini osvaja već tri godine za redom. Uz to je i državni prvak u planinskom trčanju.

U manifestaciju su uključeni OPG-i i mali poduzetnici koji će svoje proizvode promovirati i ponuditi sudionicima polumaratona, kao i posjetiteljima Iloka u svojim objektima kao “Dan otvorenih vrata”. S ciljem razvoja sportskog i wellness turizma u budućnosti, Grad Ilok poziva sve zainteresirane da ovaj vikend posjete Ilok.