Upaljena druga svijeća na vinkovačkom adventskom vijencu

Foto: novosti.hr

VINKOVCI, Na velikom adventskom vijencu postavljenom oko spomenika Presvetog Trojstva u središnjem gradskom parku  u Vinkovcima sinoć je upaljena druga adventska svijeća. Svijeću koja označava mir upalili su župljani Župe Presvetog Srca Isusova.
 
  „Izuzetna nam je radost i čast što možemo sudjelovati na ovom događaju, a lijepa je ovo prilika da se ljudi međusobno zbliže te pokažu radost koje Došašće nosi. Nije Advent samo sjećanje na Isusov rođendan, nego nas poziva da pripravimo srce kako bi se Isus i danas rodio u našim srcima“, rekao je Ladislav Dort, župnik Župe Presvetog Srca Isusova.
 
Ugodna večer na Ledenom Orionu nastavljena je i nakon paljenja svijeće kada Vinkovčane zabavlja osječka grupa NoJazz Band. Uz poznate hitove domaće i strane glazbe, građani uživaju u bogatoj ponudi naših ugostitelja, u toplim napitcima i ukusnoj hrani te već dobro poznatu gužvu na klizalištu.

Za tjedan dana, u isto vrijeme, Župa bl. Alojzija Stepinca i Župa sv. Ćirila i Metoda, 14. prosinca upalit će i treću adventsku svijeću, poznatu i kao pastirsku svijeću koja slavi radost i veselje, a posljednju adventsku svijeću, svijeću anđela koja donosi ljubav, upalit će vjernici Župe Bezgrešnog Srca Marijina i Župe sv. Euzebija i Poliona, izvjestili su organizatori.