Vukovar domaćin Studentskog državnog prvenstva – Unisport H2O

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Grada Vukovara, Veleučilišta Lavoslava Ružičke i Sportske udruge studenata Veleučilišta Lavoslava Ružičke na plivalištu u Borovu naselju organizirali su  trodnevno Studentsko državno prvenstvo u plivanju i vaterpolu – Unisport H2O. Prema riječima predsjednike Sportske udrugestudenata vukovarskog Veleučilišta Dražena Pejića broj sudionika iz godine u godinu je sve veći.

„Ove godine imamo preko 200 natjecatelja s 13 visokoobrazovnih institucija. Natjecanje je kvalitetno jer među studentima imamo i velik broj državnih reprezentativaca. Ovo natjecanje  je izborno prvenstvo za europska sveučilišna prvenstva koja će se iduće godine održati u Beogradu, a očekujemo dobre i kvalitetne utakmice“, rekao je Pejić.

Sportski direktor Hrvatskog akademskog sportskog saveza Roland Štrumberger rekao je kako je ovo početak sezone plivača koja traje od listopada do lipnja. Nakon svečanosti otvorenja krenula su natjecanja plivača i borba za titulu najboljeg sveučilišta u Hrvatskoj. Natječu se Sveučilište Split, Sveučilište Dubrovnik, Sveučilište Zagreb, prošlogodišnji viceprvak Tehničko veleučilište Zagreb te domaćin Veleučilište Lavoslav Ružička.