Agencija Brigada uredila zajedničke prostorije Gimnazije Vukovar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kao i proteklih godina, kada su umjesto kupovine božićnih poslovnih poklona odlučili pomoći potrebitima, ove godine su zaposleni iz kreativne agencije Brigada iz Zagreba odlučili nešto napraviti za Gimnaziju Vukovar i njene učenike. Kreativni direktor agencije Damjan Geber kazao je kako su u Vukovar došli realizirati projekt uređenja zajedničkih prostorija za učenike Gimnazije.

„Škola je po sebi dobro ukomponirana ali zajednički prostori nisu nikad osmišljeni kako bi trebalo. Stoga smo odlučili, zajedno s učenicima i poslovnim partnerima, oplemeniti zajedničke prostorije škole kao što su predvorje, hodnici, knjižnica… Oslikani su i zidovi hodnika. Učenici ove škole moraju dobiti ambijent koji bi bio ravnopravan svima drugima u Hrvatskoj“, rekao je Geber.

Podsjetio je kako su zaposleni u agenciji Brigada proteklih godina, također u vrijeme božićnog darivanja, uređivali prostore Dječje bolnice Kantrida u Rijeci i Psihijatrijske bolnice na Ugljanu.

„Svi naši dizajneri i arhitekte su uključeni u projekt i sve ovo radili smo na volonterskoj bazi. Zadovoljni smo i mislimo kako je ovo najbolji način da se obilježe i proslave božićni blagdani“, rekao je Geber.

I zaista, uz prave ideje i rješenja, nešto ulaganja i puno dobre volje svi zajednički prostori Gimnazije Vukovar dobili su jedno sasvim novi, uređeniji i kvalitetniji izgled na radost svih učenika ali i zaposlenih.

Govoreći o tome kako je došlo do realizacije ove akcije u školi ravnateljica Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko rekla je kako je stupila u kontakt s agencijom s osnovnom idejom kreirati prostor u kojem će se učenici dobro osjećati i time osnažiti pripadnost zajednici odnosno pripadnost školi koju pohađaju.

„Velika zahvala agencija Brigada na svemu što su napravili za Gimnaziju Vukovar i njene učenike. Jedan poziv, jedan e-mail, promijenio je sve i oni su se odlučili za našu školu. Ideja je bila preurediti i oplemeniti prostore u kojima se učenici najviše zadržavaju, a to je predvorje škole, hodnici kojima se učenici kreću i jedna mala prostorija koja se nalazi uz našu školsku knjižnicu. Prostorija bi bila u funkciji odrađivanja radionica, okupljanja djece dakako koristila bi se kao čitaonica i igraonice te u svakom slučaju bila bi jedna produžena ruka naše knjižnice“, rekla je Marović Zeko.

Dodala je i kako je namještaj, koji se nalazio u predvorju škole, darovan vukovarskoj socijalnoj samoposluzi.