Umjesto turista, u nekadašnjem hotelu Spačva čuvari državne granice

Foto: Đuro Karalić

SPAČVA, U nekadašnjem hotelu Spačva smještenom uza samu autocestu Županja-Lipovac, ubuduće će se nalaziti Smještajno-obučni centar PU vukovarsko-srijemske koji je u petak obišao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Po ministrovim riječima, otvaranjem Centra smanjit će se znatni troškovi koji su do sada nastajali svakodnevnim putovanjima policijskih službenika na ispomoć vukovarsko-srijemskim kolegama iz drugih županija, ali i povećati mobilnost i efikasnost granične policije.

 

 “Granični policajci koji rade jedan vrlo zahtjevan posao sada imaju uvjete koje želim da ima svaki hrvatski policajac kada mu se daju dodatne zadaće”, poručio je Božinović koji je centar obišao u pratnji načelnika PU vukovarsko-srijemske Fabijana Kapulara.

Napomenuo je kako sve troškove održavanja objekta i smještaja te obuke koja će se provoditi u Centru financira EU.

 “To je jedna od vrlo velikih, vidljivih prednosti članstva u EU”, kazao je Božinović rekavši kako je trenutačno u Centru smješteno 120 policijskih službenika.

Osim smještaja, Centar će pružati i mogućnosti za specijalističku obuku granične policije koja će se, kako je rečno, u suradnji s Frontexom provoditi i za granične policije zemalja članica EU.