Predstojeći vikend u Babinoj Gredi održavaju se 17. Stanarski susreti

Foto: Udruga "Šokadija"
BABINA GREDA, Iz Udruge za promicanje i očuvanje šokačke baštine “Šokadija” iz Babine Grede pozivaju građane i ljubitelje tradicijskih običaja da nadolazeći vikend provedu u Babinoj Gredi na manifestaciji “Stanarski susreti”, koja se održava već 17. godinu zaredom.
U subotu, 1. rujna održat će se likovna kolonija akademskih slikara na famri OPG Salić, a u večernjim satima druženje uz Tamburaški sastav “Salaš” i svinjokoljsku večeru.
U nedjelju, 2.rujna program počinje u 15,00 sati otvorenjem manifestacije “Stanarski susreti”. Natjecanje kuvačica u pripremanju starinskih jela počinje u 15,30 sati, a tijekom programa će se izmjenjivati natjecanje stanara u radnim stanarskim disciplinama i natjecanje kuvačica u nekim “muškim” poslovima. Kuvačice će prezentirati jela, a stručna komisija ocijeniti i nagraditi najbolje.
Isti dan se održava konjički maraton na kojem sudjeluje više od 40 jahača čiji je konačni cilj upravo farma OPG Salić gdje se održavaju Stanarski susreti. Dolazak jahača očekuje se oko 17,00 sati.
Tijekom natjecanja sviraju TS Divandžije i pjevačke skupine iz Osijeka, Đakova, Semeljaca i Vinkovaca.