Udruženje obrtnika Vukovar traži da se vukovarskim obrtnicima 18. studenoga dopusti rad do 24 sata

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Udruženje obrtnika Vukovar oglasilo se danas priopćenjem u kojem podsjećaju kako je Odlukom Stožera Civilne zaštite RH obrtnicima ugostiteljima Grada Vukovara na dan 18. studenoga dozvoljen rad do 21 sat. Ističu kako takvu odluku oni smatraju nepravednom i diskriminirajućom u odnosu na obrtnike iz drugih gradova Hrvatske posebice bliže gradove poput Vinkovaca, Osijeka., Iloka kojima je rad dozvoljen do 24 sata.

Tvrde kako se radi o diskriminirajućoj odluci te da se s njom vukovarskim obrtnicima onemogućava normalno poslovanje na dan kada imaju priliku zaraditi nešto više u odnosu na druge dane. Prema navodima iz dopisa Udruženje obrtnika Vukovar se izričito protivi ovakvim diskriminatornim odlukama Stožera civilne zaštite RH te da smatraju, da uz pridržavanje epidemioloških mjera kao i u drugim gradovima Hrvatske, i vukovarskim ugostiteljima može biti dozvoljen rad do 24 sata.

„Molimo nadležno tijelo da još jednom preispita svoju odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na dan 18. studeni 2021. godine i da nam dopusti obavljanje djelatnosti do 24 sata ili neka zabrani rad svim ugostiteljskim objektima u Vukovarsko – srijemskoj županiji i u Hrvatskoj kako bi i naši obrtnici bili jednaki pred zakonom, a ne da su drugi u povlaštenom položaju u odnosu na naše obrtnike“, ističe se u dopisu Udruženja.