Otvoren novi atletsko nogometni stadion u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Poslije niza godina tijekom kojih je nogometni stadion u Vukovaru, u ulici 204. Vukovarske brigade, bio neuvjetan za rad uslijedila je cjelovita obnova ovoga objekta koji je danas otvoren za korištenje. Poslije završene izgradnje ovaj novi sportski objekt dobio je nogometni ali i multifunkcionalni atletski teren, atletsku stazu, teren s umjetnom travom za mali nogomet, popratne prostorij3, tribin3 sa 186 sjedećih mjesta, reflektore, semafor…

„Ovaj moderan kompleks sada je pravi ukras našega grada. Vjerujem kako će svi sportaši i rekreativci prepoznati sve odlike koje novi atletsko-nogometni stadion pruža te ovim putem sve njegove buduće korisnike pozivam da ga koriste na pravilan i odgovoran način“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Dodao je kako je projekt sufinanciran sredstvima Europske unije te Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a partneri na projektu su Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, VURA – Razvojna agencija Vukovar te Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“.

Svečanost otvorenja pratio je prigodan sportski program koji su pripremili Udruga kineziologa grada Vukovara i Atletski klub Vukovar, a u njemu će sudjelovati učenici osnovnih škola Dragutina Tadijanovića i Siniše Glavaševića, korisnici UZOSIO Golubica Vukovar, Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991, Atletski klub Maraton Vukovar te Vukovarski triatlon klub.

Izgradnja sportsko rekreacijskog centra na nogometnom stadionu u Vukovaru projekt je koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara te ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi preko 12,2 milijuna kuna. Izvođač radova je tvrtka Planum-građenje d.o.o. iz Vukovara.