I dalje je na području županije puno naoružanja zaostaloga iz Domovinskog rata

Foto: Pixabay/English

VINKOVCI, PU vukovarsko – srijemska izvijestila je danas kako su od 9. lipnja do 27. srpnja 2023. godine postupali u osam dojava o dragovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava te u 17 dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

„Policijski službenici su sa 25 lokacija na siguran način izuzeli ukupno dvije mine, 19 bombi, 2,6 kg vojnog eksploziva, 5 kg privrednog eksploziva, pet upaljača protubrodske mine, pet projektila za ručne raketne bacače, dvije detonatorske kapisle, jednu automatsku pušku, jedan okvir za automatsku pušku, dvije poluautomatske puške, jedan pištolj, jedan plinski pištolj,  jedan vježbovni bacač rakete,  više komada različitih dijelova oružja i 795 komada streljiva raznovrsnih kalibara“, stoji u priopćenju policije.

Dodaju i kako su policijski službenici protueksplozijske zaštite preuzeli pronađeno i predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i pohranili u skladište Policijske uprave do uništenja. Podsjećaju i kako akcija „Manje oružja, manje tragedija“  još uvijek traje te da pozivaju građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.

Jučer je 27-godišnjakinja iz Vrbanje prijavila je policiji kako je prevarena prilikom prodaje putem interneta.


„Na oglas oštećene o prodaji odjevnog predmeta na društvenoj mreži javio se „zainteresirani kupac“ koji joj je ponudio plaćanje preko dostavne službe. Na dostavljenu internetsku poveznicu, unijela je podatke o svojoj bankovnoj kartici te, misleći da autorizira uplatu novca na svoj bankovni račun, zapravo odobrila isplatu sa svog računa nepoznatom počinitelju u iznosu od nekoliko stotina eura. Policija provodi kriminalističko istraživanje, a protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara“, navode iz policije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene (Babina Greda i Stari Jankovci).