Privremeno mu oduzeli osobno vozilo

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Mobilne jedinice granične policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske su jučer, 26. srpnja oko 14.07 sati, u Ulici Vladimira Nazora u Otoku, u prometu na cesti zatekli 35-godišnjeg vozača osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom. Navode kako je s obzirom da je prijetila opasnost nastavka činjenja prekršaja i zbog provođenja žurnog postupka vozač uhićen dok je vozilo privremeno oduzeto.

Pojašnjavaju i kako je vozač prethodno u dva navrata pravomoćno osuđen za počinjenje teških prometnih prekršaja te da slijedi dovođenje na nadležni Općinski sud, Prekršajni odjel, uz optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 1.320 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i trajno oduzimanje osobnog automobila kao sredstva za izvršenje prekršaja. Nadležni sud će donijeti odluku o prekršaju i postupanju s privremeno oduzetim vozilom.

„Od početka provođenja mjere privremenog oduzimanja motornog vozila  (1. kolovoza 2019. godine) do danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske privremeno oduzeto 37 osobnih automobila i jedan moped. Ove godine, privremeno je oduzeto sedam osobnih automobila“, pojašnjavaju iz PU.