Udio pripadnika srpske manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji pao s 15,5 na 13,5 posto

Foto: VSŽ

Demografski podbačaj, koji je zahvati pripadnike većinskog hrvatskog naroda, negativno se odazio i na stanje u broju pripadnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj, rečeno je na 5. sjednici Koordinacije zamjenika župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, koja je održana u Vukovaru.

“Problema je puno, ali se mogu riješiti ukoliko se svi zajednički potrudimo i pravim mjerama doprinesemo demografskoj obnovi. Kada je riječ o nacionalnim manjinama, mislim da možemo biti ogledni primjerak dobre suradnje županijskih vlasti i manjina”, kazao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Po riječima zamjenika vukovarsko-srijemskog župana iz reda srpske nacionalne manjine Srđana Jeremića, udio pripadnika srpske nacionalne manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji pao je u ukupnom udjelu s 15,5 na 13,5 posto.

“Generalno nas je zahvatila jedna demografska katastrofa od koje nije izuzeta ni srpska zajednica. Pripadnika srpske nacionalne manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji manje je za 20,28 posto”, rekao je Jeremić.

Foto: VSŽ