Vukovarski vodotoranj do sada posjetilo više od 210.000 posjetitelja, ostvarena i dobit u poslovanju

Foto: Đuro Karalić

Od otvorenja, 30. listopada 2020. Vukovarski vodotoranj posjetilo je više od 210.000 posjetitelja, a u 2022. njih 111.133, rečeno je u Vukovaru prilikom predstavljanja dosadašnjih rezultata memorijalne ustanove Vukovarski vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva. 

“U trećoj godini rada Vukovarskog vodotornja zadovoljstvo nam je izvijestiti javnost o pozitivnim rezultatima njegova rada. Danas je na njemu zaposleno 23 ljudi, a prihodi od 5,7 milijuna kuna u 2022. godini te ostvarena dobit od 2,5 milijuna kuna pokazuje nam da je smjer njegove obnove bio dobar izbor, ne samo u simboličkom smislu, već i iz aspekta turističke atraktivnosti Vukovara, ali i hrvatskog Podunavlja te profitabilnosti i poslovanja privatnika, smještajnih i ugostiteljskih objekata na području Vukovara i njegove okolice“, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

 Najavio je daljnja ulaganja, odnosno nabavu nove suvenirnice, vrijedne tri milijuna kuna.

Direktorica Vukovarskog vodotornja Mirela Janković rekla je da je broj posjeta u 2022. u usporedbi s 2021. veći za 30 posto, a prihodi su rasli 20 posto.

“S obzirom na to da se naši posjetitelji uvijek iznova vraćaju, trudimo se uvoditi nove sadržaje pa smo postavili ploče s QR kodovima gdje svi posjetitelji mogu vidjeti kako je Vodotoranj izgledao prije obnove. Također, u tijeku su i dva projekta – ERASMUS + projekt i projekt proširene stvarnosti”, rekla je Janković i dodala da za one koji ih ne mogu posjetiti “postoji mogućnost i virtualnog obilaska”.

Podsjetila je da od 1. veljače ove godine građani Vukovara mogu kupiti godišnju ulaznicu, a iskoristiti je mogu 10 puta na godinu.