U Vukovaru se gradi zgrada sa 21 stanom za obitelji iz kategorije najugroženijih izbjeglih i interno raseljenih osoba

Foto: Mato Ukić

VUKOVAR, Gradilište višestambene zgrade u Vukovaru u Ulici Ive Tijardovića obišli su državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek, saborski zastupnik Nikola Mažar i voditelj Područne Službe Vukovar Miroslav Kosanović. 

“Ovdje će će biti 21 stan čija se izgradnja financira s 1,2 milijuna eura od kojih je 402.000 eura doprinos Republike Hrvatske, a ostalo donacije Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja”, kazao je državni tajnik Gordan Hanžek dodajući kako je tijekom ove godine u Vukovaru  korisnicima dodijeljeno oko 400 stanova, te izdano 231 rješenje o otkupu stanova u vlasništvu Republike Hrvatske.

Saborski zastupnik Nikola Mažar naglasio je kako se stambeno zbrinjavanje nastavlja istim intenzitetom kao i prije nekoliko godina godina bez obzira na situaciju i obnovu u Petrinji i Banovini.

“Veseli me što je u proteklih nekoliko godina dodijeljeno preko 70 kadrovskih stanova što znači da je 70 mladih obitelji došlo živjeti u Vukovar. Ovi stanovi ne predstavljaju samo „krov nad glavom”, to su nove zgrade izgrađene od kvalitetnih materijala, s troslojnim parketom, stolarijom obloženom antracitom, digitalnim klimama… Svi preduvjeti ostanka, ali i povratka u Vukovar ispunjavaju se ovim stanovima”, kazao je Mažar.