Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Iloku obilježen Dan grada

Foto: Đuro Karalić

ILOK, Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Iloku je danas obilježen Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana.

U ime gradskih vlasti, Iločanima je Dan grada čestitala predsjednica Gradskog vijeća Grada Iloka Renata Banožić dok je gradonačelnica Marina Budimir izostala sa svečane sjednice jer se nalazi u samoizolaciji.

„Grad Ilok i njezini građani zaslužuje da  angažiramo sve raspoložive snage kako bi iskoristili sve potencijale  koji se uz prethodno navedeno, ogledaju i u idejama, znanju i sposobnostima ljudi iz svih segmenata našega društva – gospodarstva, poljoprivrede, kulture, turizma, neprofitnih organizacija i u konačnici politike koja ima zadaću objediniti sve njih u jedno”, kazala je u prigodnom govoru Renata Banožić.

 Sve je pozvala na međusobno uvažavanje, partnerstvo i suradnju kako bi Grad Ilok iskoristio svoj potencijal u cijelosti i postao mjesto u kojem, kako je kazala, čovjek želi ostati živjeti i u koje se želi vratiti.

Novčanom nagradom od 1.000,00 kuna nagrađeni su najuspješniji srednjoškolci, dok su zaslužnima dodijeljena gradska priznanja.

Povelje počasnog građanina Grada Iloka dodjeljene su Krešimiru Rotimu za višegodišnju promociju Republike Hrvatske, Grada Iloka u svim nastupima i pomoć građanima Grada Iloka na području  medicinske skrbi te akademiku Ferdi Bašiću za doprinos ugledu Iloka djelovanjem u znanosti i visokom obrazovanju.

Plaketa Grada Iloka za životno djelo uz medalju i novčanu nagradu dodijeljena je Stipanu Kraljeviću za svekoliki doprinos u stručnom i političkom životu za razvoj Grada Iloka.

Plaketa Grada Iloka za iznimna postignuća dodijeljena je Športsko ribolovnoj udruzi Karas Ilok za 20 godina djelovanja, dok je Zahvalnica Grada Iloka uručena Anti Barbiću za doprinos u društvenom i sportskom radu NK Hajduk Bapska.