Vinkovačka Tehnička škole Ruđera Boškovića održala ROBODAN

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovačka Tehnička škola Ruđera Boškovića partner je Elektrotehničkoj i prometnoj školi iz Osijeka u projektu koji će iznjedriti Regionalni centar kompetentnosti, a u sklopu čijih aktivnosti je danas u školi održan ROBODAN.

“Ove aktivnosti doprinijet će i razvoju i modernizaciji programa redovitog strukovnog obrazovanja na našem području”, poručio je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić podsjetivši kako su učenici i profesori Tehničke škole u Vinkovcima na početku pandemije koronavirusa pomoći 3D tehnologije izradili više od 15.000 vizira koje su podijelili bolnicama u Hrvatskoj, dokazavši svoju stručnost i umijeće.

Ravnatelj Tehničke škole Ruđera Boškovića Mate Vukušić kazao je kako djeca koja sudjeluju na ROBODANU mogu uživo pogledati koje su mogućnosti rada s visokim tehnologijama.

“Dva puta smo ovo morali odgađati zbog koronavirusa, ali evo danas smo tu. Ovdje je puno sudionika koji mogu vidjeti rad mobilnih robota kao i industrijskih robota koje mi rabimo. Naime, mi smo jedna od rijetkih škola u Hrvatskoj koja ima svoja tri industrijska robota na kojima se učenici uče programirati”, rekao je ravnatelj Mate Vukušić.