Vukovarsko-srijemska županija osvojila nagradu za najbolji EU projekt kao doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici

Foto: VSŽ

VUKOVAR, Svečano proglašenje i dodjela priznanja najboljim EU projektima 2021. i najuspješnijim gradovima održano je jučer Novom Vinodolskom, a nagrada u kategoriji doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, u kojoj je bilo prijavljeno ukupno 11 projekata, dodijeljena je projektu “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji”.

Nositelji ovog projekta  je Županija, dok su partneri Dom zdravlja Vinkovci, Dom zdravlja Vukovar i Dom zdravlja Županja, izvijestili su iz vukovarsko-srijemske županijske uprave navodeći kako je cilj tog projekta, ukupne vrijednosti 9.512.364,17 kuna, od čega je 8.085.509,54 kuna bespovratnih sredstava, poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja Vukovarsko-srijemske županije, a sa svrhom podizanja kvalitete usluge primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

“Projektom su osigurana sredstva za nabavu specijalizirane medicinske i dentalne opreme, ugradnju dizala u domovima zdravlja Vinkovci i Vukovar te edukacije zdravstvenih djelatnika. Obuhvaćena su sva tri doma zdravlja s područja naše županije, ali i 36 koncesionara koji djeluju u području obiteljske medicine, ginekologije, pedijatrije i dentalne medicine”, poručuju iz Županije.

Nagradu je preuzeo župan, Damir Dekanić, a svečanoj dodjeli su nazočili i zamjenik župana, Franjo Orešković te ravnatelj Razvojne agencije VSŽ, Ilija Cota.