U Vukovaru održana smotra klapa Zadarske županije

VUKOVAR, U prigodi obilježavanja Dana grada Vukovara, koji će svečano biti obilježen 3. svibnja, na blagdan gradskih zaštitinika sv. Filipa i Jakova, u Hrvatskom domu u subotu je održana smotra klapa Zadarske županije na kojoj je nastupilo devet klapa koje predstavljaju cijelo područje Zadarske županije, odnosno priobalni dio, otoke, zaleđe i grad Zadar.

Klapskom pjesmom Vukovarce su obradovale ženske klape “Kapric”, “Luna”, “Murtelice” i “Garofuli”, muške klape “Kožino”, “Kontrada”, “Koporan” i “Timbar” te mješovita klapa “Maraška” dok je gost večeri bio Ivica Sikirić-Ićo koji je odrastao u svijetu klapske glazbe i pjevao je jedno vrijeme u klapi „Trogir“.

U ime Grada Vukovara, dobrodošlicu u grad na Dunavu te zahvalu za u ime vukovarske publike, izrazio je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček, koji je Smotru proglasio i otvorenom.

U predvoru Hrvatskog doma postavljena je izložba „Ruke moje nane“ Foto kluba Pag na kojoj je izloženo 40 fotografija paške čipke i  starih Paškinja (u paškom dijalektu „nana“)  u tradicionalnoj odjeći „fuštanima“.

Zadarske klape pjevat će u nedjelju i na svetoj misi u Župnoj crkvi svetog Filipa i Jakova. I kroz misno slavlje klape će predstaviti Zadarsku županiju jer će pjevati pjesme koje se pjevaju u crkvama na području Zadarske županije.

ĐURO KARALIĆ