Raspisan natječaj za nagradu “Dr. Erhard Busek”

SEEMO (medijska organizacija za jugoistočnu Europu) poziva kandidate da se jave za nagradu “Dr. Erhard Busek” za bolje razumijevanje u južnoj, istočnoj i srednjoj Europi. Javiti se mogu novinari, urednici, izvršni urednici, medijski stručnjaci, pisci ili novinarski treneri iz južne, istočne i srednje Europe koji su pridonijeli promicanju boljeg razumijevanja u tom dijelu Europe te rješavanju pitanja manjina, etničkih podjela, rasizma, ksenofobije, rodne diskriminacije, homofobije, itd. Nagrada iznosi 3000 eura.

Sponzori nagrade su dr. Erhard Busek, bivši austrijski vice-kancelar i Jean Monnet, predsjednik Instituta za dunavsku regiju i srednju Europu, koordinator za jugoistočne inicijative SECI i bivši posebni koordinator Pakta o stabilnosti u jugoistočnoj Europi.

Krajnji rok za prijave je 31. srpnja 2016. po srednjeeuropskom vremenu. Materijali moraju biti dostavljeni e-mailom i preporučenom poštom u Ured SEEMO-a do krajnjeg roka.

Želite li kandidirati nekoga, materijali moraju sadržavati:

1. Pismo nominacije s osnovnim detaljima o kandidatu i razloge zbog kojih ga/ju kandidirate, sve na engleskom. Treba ih poslati e-mailom i preporučenom poštom.

2. Curriculum vitae kandidata, na engleskom, e-mailom i preporučenom poštom.

3. Dodatni materijali: popis kandidatovih postignuća, informacija o medijima u kojem/kojima objavljuje, relevantni materijal, uključujući kopije članaka, TV, video ili radio materijala na USB-u.

Video, audio i tiskani materijali na jezicima kandidata trebaju biti popraćeni kratkim sinopsisom na engleskom. Ako su materijali dostupni on-line, molimo da pošaljete dokument s popisom linkova. Dodatni materijali moraju biti poslani fizički, poštom, ne e-mailom.

Nažalost, dodatni meterijali se neće moći vratiti, te radije pošaljite kopije.

4. Informaciju o svom kontaktu: ime, adresu, broj mobilnog telefona, telefona I faksa, e-mail adresu te broj poštanske pošiljke.

5. Informaciju o kontaktu kandidata: ime, adresu, broj mobilnog telefona, telefona I faksa, e-mail adresu te broj poštanske pošiljke.

6. Ako želite nominirati medijsku kuću, organizaciju ili instituciju, molimo da uključite i detalje o osobi koja će podići nagradu u ime dobitnika e-mailom ili preporučenom pošiljkom

7. Ako vašu nominaciju podupire organizacija ili medijska kuća, molim da nam pošaljete njen naziv, e-mail i telefon osobe za kontakt te institucije e-mailom i preporučenom poštom.

8. Ako vašu nominaciju podupire osoba ili grupa osoba, molimo pošaljite detalje o njoj/njima, kontakte (e-mail, telefon) i kratko pismo potpore e-mailom i preporučenom poštom.

Materijale navedene pod 1, 2 i 4-8 i na e-mail award@seemo.org ili preporučenom poštom na SEEMO office u Beču, Austrija. Dokumenti i materijali pod točkom 3 trebaju biti poslani SAMO preporučenom poštom  na SEEMO office u Beču, Austrija:

Ms. Anna Schmidt – for BUSEK AWARD

South East Europe Media Organisation (SEEMO)

(IPI office)

Spiegelgasse 2 / 29

1010 Vienna

Austria

HND.HR/ĐURO KARALIĆ