U Vinkovcima započela isplata po 1.000 kuna za učenike prvih razreda srednjih škola

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prema informacijama iz vinkovačke gradske uprave na račune roditelja i skrbnika počele su sjedati naknade u visinu od po 1.000 kuna za učenike prvih razreda srednjih škola. Za ovu namjenu, kojoj je cilj pomoći učenike i roditelje na početku srednjoškolskog obrazovanja, Grad Vinkovci osigurao je ukupno 350.000 kuna za 305 školaraca.

Isto tako Grad Vinkovci osigurava i po 1.000 kuna jednokratne naknade za svakog polaznika prvog razreda osnovne škole. Tako je i ove godine za tu svrhu osigurano 350.000 kuna, a prijavljeno je ukupno 295 učenika. Za ostale učenike osnovnih škola Grad osigurava sredstva s kojima se sufinancira kupnja radnih bilježnica i ostalog radnog materijala. Za tu namjenu svako dijete dobila novčani bon u protuvrijednosti 500 kuna koji se može realizirati u knjižarama na području grada Vinkovaca. Vaučeri se svake godine podijele pri dodjeli svjedodžbi na kraju školske godine, za sljedeću školsku godinu. Za ovu je školsku godinu dodijeljeno 2.454 novčana bona što ukupne vrijednosti 1.227 kuna.

Iz gradske uprave navode i kako su u rujnu raspisani i natječaj za učeničke stipendije gdje je osnovni kriterij bio najmanje 4,5 prosjek ocjena s time da je natječaj imao naglašenu socijalnu komponentu. Stipendija se dodjeljuje za jednu školsku godinu u iznosu 3.000 kuna, a isplaćuje se tijekom školske godine. Imena dobitnika poznata su od srijede i mogu se pronaći na stranicama Grada.